1
 

Nieuws

09 augustus 2024

Verslag: Milan Summer Festival 2024 - Een Stralend Succes voor Shri Vishnu School en SHON

Afgelopen weekend was het zover: het Milan Summer Festival in het Zuiderpark in Den Haag, het grootste Hindoestaanse festival van het Europese vasteland. Drie dagen lang stond onze stad in het teken van cultuur, samenkomen en genieten. Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) was trots om hier aanwezig te zijn met een stand, waar onze school, de Shri Vishnu School, samen met de andere SHON-scholen uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Almere vertegenwoordigd was. Het was een bijzondere ervaring om, midden in de zomervakantie, ouders, kinderen en collega’s te ontmoeten in een informele en gezellige setting.

Verslag: Milan Summer Festival 2024 - Een Stralend Succes voor Shri Vishnu School en SHON

Creativiteit en Vreugde in de SHON-Stand

Onze stand was een bruisende plek vol creativiteit en plezier. Kinderen konden zich laten schminken, hun nagels laten lakken, glittertattoos en mehndi (henna) op hun handen laten zetten. Er werd ook volop geknutseld, wat zorgde voor een kleurrijk spektakel. Het was prachtig om te zien hoe kinderen met een brede glimlach vertrokken, trots op hun nieuwe kunstwerken. Samen met onze collega’s van SEWA Kinderopvang, die nauw met ons samenwerken op de school, hebben we veel kinderen en ouders blij gemaakt. Het was mooi om de samenwerking tussen onze SHON-scholen te versterken en om nieuwe en bestaande gezinnen uit onze gemeenschap te ontmoeten.

 

Een Fantastisch Optreden door Onze Leerlingen

Op zaterdag verzorgde een grote groep leerlingen van de Shri Vishnu School een fantastisch optreden op het hoofdpodium. Zonder een spoortje van zenuwen straalden onze jonge artiesten als echte professionals. Hun dansplezier spatte ervan af en het publiek genoot zichtbaar. De trots die wij voelden, was immens. Onze leerlingen hebben met hun energie en talent laten zien hoe cultureel bewust en veelzijdig zij zijn. Een groot compliment gaat ook uit naar juf Sara, die de kinderen zo goed heeft begeleid en gecoacht. Wat een prestatie! Chapeau!

Betrokkenheid en Samenwerking in de Gemeenschap

Het Milan Festival is voor ons meer dan alleen een evenement; het is een kans om in contact te zijn met onze gemeenschap en om samen te genieten van alles wat ons verbindt. Het is een plek waar we niet alleen onze culturele rijkdom vieren, maar ook onze betrokkenheid tonen bij het onderwijs en de ontwikkeling van onze kinderen. We zijn altijd open voor nieuwe samenwerkingen en nodigen iedereen uit om ons ook bij andere evenementen, in buurthuizen, mandirs en verzorgingstehuizen, te ontmoeten. Onze leerlingen treden daar ook regelmatig op en brengen vreugde en cultuur naar verschillende plekken.

Respect, Vreedzaamheid en Duurzaamheid

Op de Shri Vishnu School geloven we in onderwijs met hoofd, hart en handen. Naast uitstekend onderwijs in vakken als taal, rekenen en burgerschap, leggen we sterk de nadruk op culturele vorming. We bieden onze leerlingen dharma-onderwijs, lessen in yoga en Hindi, en we vieren gezamenlijk de hindoeïstische hoogtijdagen. We streven ernaar om onze leerlingen op te voeden tot wereldburgers, geworteld in de Hindoe normen en waarden: respect, vreedzaamheid en duurzaamheid staan bij ons hoog in het vaandel.

Op naar een Mooi Schooljaar Vol Samenwerkingen

Het Milan Summer Festival was een groot succes en we kijken vol enthousiasme uit naar het komende schooljaar. We hopen op nog veel mooie samenwerkingen en zijn altijd bereid om onze leerlingen hun talenten te laten tonen op verschillende podia. Samen bouwen we aan een sterke, verbonden en gelukkige gemeenschap, waar we niet alleen onderwijs geven, maar ook de wereld een stukje mooier maken.

Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie dagen op Milan. Samen gaan we verder, met trots, respect en liefde voor onze cultuur en gemeenschap.Afgelopen weekend was het zover: het Milan Summer Festival in het Zuiderpark in Den Haag, het grootste Hindoestaanse festival van het Europese vasteland. Drie dagen lang stond onze stad in het teken van cultuur, samenkomen en genieten. Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) was trots om hier aanwezig te zijn met een stand, waar onze school, de Shri Vishnu School, samen met de andere SHON-scholen uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Almere vertegenwoordigd was. Het was een bijzondere ervaring om, midden in de zomervakantie, ouders, kinderen en collega’s te ontmoeten in een informele en gezellige setting.