1
 

Nieuws

Het belang van kinderen complimenteren

Het belang van kinderen complimenteren

01 maart 2024 - Complimenten zijn als voedsel voor de ziel. Ze voeden het zelfvertrouwen, stimuleren groei en inspireren kinderen om hun best te doen. Ouders en opvoeders hebben een essentiële rol in het aanmoedigen van onze kinderen en het opbouwen van een gezond gevoel van eigenwaarde. Vandaag op complimentendag leggen we de nadruk op de kracht van positieve bekrachtiging en advies geven over hoe we onze (basisschool)kinderen kunnen voorzien van complimenten die hen stimuleren, enthousiasmeren en inspireren. Hieronder wat praktische tips.
Lees meer ›
Vasant Panchami viering bij de Dew Mandir

Vasant Panchami viering bij de Dew Mandir

14 februari 2024 - Vasant Panchami viering bij de Dew Mandir: Saraswatie Puja en het ceremonieel planten van een castorolieplant. Deze dag markeert het begin van de lente en valt altijd 40 dagen dagen voor Holi. Dank Dew Mandir voor de mooie Vasant Panchami viering.
Lees meer ›
Rudra Birdja uit groep 7A finalist bij Nationale Voorleeswedstrijd

Rudra Birdja uit groep 7A finalist bij Nationale Voorleeswedstrijd

12 februari 2024 - Afgelopen weekend mocht onze schoolkampioen Rudra Birdja uit groep 7A de Shri Vishnu School vertegenwoordigen tijdens de lokale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd, gehouden in de Centrale Bibliotheek Den Haag.De jury had een hele moeilijke taak, want het waren allemaal winnaars die aan deze ronde deelnamen. Ook Rudra heeft daar zijn best gedaan, maar helaas is iemand anders de winnaar geworden. Voor ons blijft Rudra de kampioen! Hij heeft het heel goed gedaan en we zijn supertrots op hem.
Chinees nieuwjaar: jaar van de draak

Chinees nieuwjaar: jaar van de draak

10 februari 2024 - Het is vandaag Chinees Nieuwjaar. En 2024 is het jaar van de Draak. Iedereen die geboren is in 1976, 1988, 2000 óf 2012 is een Draak volgens de Chinese astrologie. Ook als je dit jaar wordt geboren ben je een Draak, het enige mythische wezen in de Chinese dierenriem.
Lees meer ›
Groepen 1 werken met thema's

Groepen 1 werken met thema's

30 januari 2024 - In groep 1 werken wij op de Shri Vishnu School met thema's. Het thema nu is 'ziek zijn'. Op een speelse manier leren de kinderen van alles zoals bijvoorbeeld kleuren, woordjes, getallen en vormen. Op de foto zie je hoe dat gaat in groep 1B bij juf Sawieta.
Nationale voorleesdagen van start

Nationale voorleesdagen van start

24 januari 2024 - Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen waar voorlezen centraal staat duren tot 3 februari en sluiten perfect aan op het initiatief om dagelijks vijftien minuten (voor) te lezen in de klas. Kinderen ervaren het plezier van boeken. Bovendien ontwikkelen ze naast een beter taalgevoel ook hun empathisch vermogen. 

 

Leest u thuis ook voor?


Lees meer ›