1

Groep 5A

Welkom op de klassensite van groep 5A

 

Elke dag is heel bijzonder, elk kind is heel speciaal, elk moment is uniek, elk ontmoeting is nieuw, elk gesprek is opmerkelijk, elk minuut is er één die nog nooit is geweest. Het lijkt zo gewoon, zo gewoon dat het heel bijzonder is.

 

 

 

Wie in het kleine het grote niet ziet en in het gewone

het bijzondere niet ziet, die mist het wonder dat rond                                 

hem geschiedt.

 

 

 

 

 

 

BERICHTEN

19 okt 2020 - Herfstvakantie van 19 oktober tot en met 23 oktober 2020
Preview foto Beste ouders,

 

Het lijkt misschien een beetje ouderwets om sommen uit het hoofd
te leren. Toch is dit bij sommige rekenfeiten heel belangrijk. De
tafeluitkomsten hebben de kinderen bij tal van sommen nodig en
deze blijven belangrijk gedurende de hele basisschool.

Klik op de link om uw kind te helpen bij het automatiseren van de tafels.

 

Waarom tafels uit het hoofd leren?


30 sep 2020 - Kinderboekenweek
Preview foto  

 

Lezen, lezen en nog eens lezen. Lezen is de belangrijkste vaardigheid die we op school aan uw kind leren. Daarom zal het leren lezen en zin in lezen met plezier moeten gaan. Lekker wegdromen in een boek. Kinderen die met plezier lezen, werken geconcentreerder, nemen zaken sneller op, stellen vragen en ........wie thuis leest, leert het meest! En daarnaast om lezen nog leuker te maken hebben we " de Kinderboekenweek".

 

Kinderboekenweek op school

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek 2020 met als thema "En Toen"

Het thema van Kinderboekenweek 2020 gaat dus over geschiedenis We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. 

Waarom thuis oefenen met lezen?
Het is belangrijk dat kinderen veel leeskilometers maken. Sommige kinderen vinden het lezen ontzettend leuk, maar anderen hebben juist wat meer aansporing nodig. Zeker in de middenbouw is het echt nodig dat de kinderen elke dag hardop voorlezen.

 

Dagelijks oefenen met lezen doet wonderen voor de leesvaardigheid 

Wanneer kinderen elke dag 15 minuten lezen biedt dit veel voordelen. Het vergroot hun woordenschat, ze worden beter in lezen en ze doen algemene kennis op. Hoe hoger het leesniveau hoe toegankelijker de andere schoolvakken worden. Hierdoor kunnen ze zich beter ontwikkelen en uiteindelijk meer bereiken in het leven.

 

Laat zien dat het echt belangrijk is
Sommige kinderen moeten getriggerd worden om het nut van lezen in te zien. Je moet bijvoorbeeld kunnen lezen om een vakantie te boeken, om in een restaurant eten te bestellen, en om de ondertiteling van een programma te kunnen lezen. Door de kinderen hierbij te betrekken zullen ze nog gemotiveerder worden.

 

Voorlezen
Lees je kind elke dag voor. Zeker wanneer het lezen wat moeizamer gaat is het heerlijk om ook voorgelezen te worden. Je kunt ervoor kiezen om echt een voorleesboek te gebruiken of om juist uit het leesboek van je zoon of dochter te lezen. Het voordeel hiervan is dat het verhaal dan wat sneller verloopt dan dat het kind alleen zelf hakkelend door het boek moet gaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de beurt een bladzijde te lezen. Ook zou het kind jongere broertjes of zusjes kunnen voorlezen.

 

Stel het leesplezier voorop

Het is niet belangrijk wát je kind leest, maar dat je kind plezier beleeft aan het lezen. Staar je niet blind op AVI-niveaus, vergeet de vooroordelen over stripboeken en vertel je kind over jouw favoriete boek van vroeger. Lezen kun je overal doen en teksten vind je overal om je heen: recepten, spelregels, reclamefolders, borden langs de snelweg, menukaarten, de ondertiteling op tv. Laat je kind de tekst voorlezen en prikkel het om informatie op te zoeken. “Hm, zouden we een regenjas aan moeten? Kun jij even het weerbericht lezen in de krant?” Ook computerspelletjes en apps zijn zeer geschikt, omdat kinderen het leuk vinden om daar mee bezig te zijn

 

Voorkom dat je kind lezen gaat zien als een verplichte schoolse activiteit en laat je kind ervaren hoe fijn en ontspannend lezen is. En alleen dat lezen wat je leuk vindt. Is het niet leuk? Leg. Het boek. Neer! Het leven is veel te kort om boeken te lezen die je niet leuk vindt. En het kan ook nog eens heel je plezier in lezen doen verdwijnen.

 

Wie graag leest en ervan uitgaat dat lezen plezierig is, zal zich gestimuleerd blijven voelen om te lezen!

 

 

 


11 sep 2020 - Digitale informatie groep 5
 

Beste ouders, 

 

Door op de onderstaande link te klikken treft u de digitale informatie over de groepen 5 en de digitale informatie over onze schooljaar 2020 - 2021.

 

Groepen5

 

Schooljaar 2020-2021

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Juf Sharmila 

 

 


03 sep 2020 - Eerste week
Preview foto Lieve kinderen en ouders,

 

Wat fijn dat jullie er weer zijn in het nieuwe schooljaar!

Ja en nu al in groep 5. En wel, GROEP 5A! 

De eerste week na de zomervakantie zit er al weer op.

Wij hebben elkaar mogen begroeten. Ik hoop dat jullie een plezierige leerjaar tegemoet gaan.

En aan de ouders wil ik zeggen: samen met u en uw kind hoop ik op een hele fijne samenwerking.

 

Met vriendelijke groet,

Juf Sharmila 

 

Voor vragen en mededelingen kunt u mailen

sindraj@shrivishnu.nl