1

Groep 5B

Welkom op de site van groep 5B.

 

BERICHTEN

30 sep 2020 - Kinderboekenweek 2020
Preview foto Lezen, lezen en nog eens lezen. Lezen is de belangrijkste vaardigheid die we op school aan uw kind leren. Daarom zal het leren lezen en zin in lezen met plezier moeten gaan. Lekker wegdromen in een boek. Kinderen die met plezier lezen, werken geconcentreerder, nemen zaken sneller op, stellen vragen en ........wie thuis leest, leert het meest! En daarnaast om lezen nog leuker te maken hebben we " de Kinderboekenweek".

 

KINDERBOEKENWEEK OP SCHOOL

Van 30 september tot en met 11 oktober is het Kinderboekenweek 2020 met als thema "En Toen"

Het thema van Kinderboekenweek 2020 gaat dus over geschiedenis. We gaan terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. 

 

 

 

Waarom thuis oefenen met lezen?


Het is belangrijk dat kinderen veel leeskilometers maken. Sommige kinderen vinden het lezen ontzettend leuk, maar anderen hebben juist wat meer aansporing nodig. Zeker in de middenbouw is het echt nodig dat de kinderen elke dag hardop voorlezen.

 

 

 

Dagelijks oefenen met lezen doet wonderen voor de leesvaardigheid 

 

Wanneer kinderen elke dag 15 minuten lezen biedt dit veel voordelen. Het vergroot hun woordenschat, ze worden beter in lezen en ze doen algemene kennis op. Hoe hoger het leesniveau hoe toegankelijker de andere schoolvakken worden. Hierdoor kunnen ze zich beter ontwikkelen en uiteindelijk meer bereiken in het leven.

 

 

Laat zien dat het echt belangrijk is


Sommige kinderen moeten getriggerd worden om het nut van lezen in te zien. Je moet bijvoorbeeld kunnen lezen om een vakantie te boeken, om in een restaurant eten te bestellen, en om de ondertiteling van een programma te kunnen lezen. Door de kinderen hierbij te betrekken zullen ze nog gemotiveerder worden.

 

 

Voorlezen


Lees je kind elke dag voor. Zeker wanneer het lezen wat moeizamer gaat is het heerlijk om ook voorgelezen te worden. Je kunt ervoor kiezen om echt een voorleesboek te gebruiken of om juist uit het leesboek van je zoon of dochter te lezen. Het voordeel hiervan is dat het verhaal dan wat sneller verloopt dan dat het kind alleen zelf hakkelend door het boek moet gaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de beurt een bladzijde te lezen. Ook zou het kind jongere broertjes of zusjes kunnen voorlezen.

 

 

Stel het leesplezier voorop

 

Het is niet belangrijk wát je kind leest, maar dat je kind plezier beleeft aan het lezen. Staar je niet blind op AVI-niveaus, vergeet de vooroordelen over stripboeken en vertel je kind over jouw favoriete boek van vroeger. Lezen kun je overal doen en teksten vind je overal om je heen: recepten, spelregels, reclamefolders, borden langs de snelweg, menukaarten, de ondertiteling op tv. Laat je kind de tekst voorlezen en prikkel het om informatie op te zoeken. “Hm, zouden we een regenjas aan moeten? Kun jij even het weerbericht lezen in de krant?” Ook computerspelletjes en apps zijn zeer geschikt, omdat kinderen het leuk vinden om daar mee bezig te zijn

 

Voorkom dat je kind lezen gaat zien als een verplichte schoolse activiteit en laat je kind ervaren hoe fijn en ontspannend lezen is. En alleen dat lezen wat je leuk vindt. Is het niet leuk? Leg. Het boek. Neer! Het leven is veel te kort om boeken te lezen die je niet leuk vindt. En het kan ook nog eens heel je plezier in lezen doen verdwijnen.

 

Wie graag leest en ervan uitgaat dat lezen plezierig is, zal zich gestimuleerd blijven voelen om te lezen!


11 sep 2020 - Digitale informatie groep 5
Beste ouders, 

 

Door op de onderstaande link te klikken treft u de digitale informatie over de groepen 5 en de digitale informatie over onze schooljaar 2020 - 2021.

 

Groepen5

 

Schooljaar 2020-2021

 

 

Met vriendelijke groet, 
meester Naveen en juf Helene


02 sep 2020 - Welkom iedereen
Preview foto  

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

 

De zomervakantie is weer voorbij en de leerlingen gaan weer naar school. Wij gaan samen vol goede moed het nieuw schooljaar in. Samen maken wij er een succesvol jaar van.


De groep bestaat uit 30 leerlingen, juf Helene (op de maandag en dinsdag) en meester Naveen (op de woensdag donderdag en vrijdag).

 

Het lokaal bevindt zich op de eerste verdieping.
Op deze pagina houden we ouders en leerlingen op de hoogte van onze activiteiten. Ook zullen we de huiswerkagenda iedere week bijwerken. 

 

Ouders geef uw kind de tijd en de ruimte thuis om iedere dag 20 - 25 minuten huiswerk te maken. Het huiswerk is altijd (oefen)stof dat al behandeld is om verder thuis af te maken of te leren. Uw kind heeft elke dag huiswerk.

 

Op deze site kunt u de huiswerkplanning terugvinden. U kunt een printje maken en dit ergens ophangen, zodat u ook inzicht heeft in wat uw kind een hele week moet doen.

 

Onder "Pagina's van groep 5B" staan bij Taal en Rekenen de doelen aangegeven waarmee de leerlingen nu bezig zijn. Ook staan er voorbeelden van de doelen bij. 

 

Houdt u ook de agenda goed in de gaten a.u.b. Hier staan ook belangrijke afspraken/toetsen.

 

Gymles: op de maandag en vrijdag

Zwemles: op de dinsdag voor de kinderen die nog geen diploma hebben.

Graag wil ik u verzoeken om ervoor te zorgen dat uw kind zijn/haar gym- en zwemspullen voor die dagen bij zich heeft. 

 


Met vriendelijke groet, 
meester Naveen en juf Helene

nhardwarsing@shrivishnu.nl