1
 

Nieuws

19 april 2024

Avontuurlijke Lessen in de Pop-Up Escape Room: Groep 6 en 7 Ontdekken Leren op een Nieuwe Manier!

Deze week beleefden de leerlingen van groep 6 en 7 op de Shri Vishnu School een spannend avontuur dat hun leerervaring naar een geheel nieuw niveau heeft getild. De school organiseerde een unieke Pop-Up Escape Room, speciaal ontworpen voor basisscholen, die de leerlingen een onvergetelijke ervaring bood. Dit avontuur was niet alleen een leuk uitje, maar ook een innovatieve manier om leerlingen op een dynamische manier te betrekken bij hun leerproces.

Avontuurlijke Lessen in de Pop-Up Escape Room: Groep 6 en 7 Ontdekken Leren op een Nieuwe Manier!

Een Mysterieus Begin

Het avontuur begon met een mysterieuze video die de leerlingen op het puntje van hun stoel hield. In de video zagen de leerlingen dat er was ingebroken in een snoepfabriek, en de machines stonden stil. De fabrieksmedewerker legde uit dat het aan de leerlingen was om dit mysterie op te lossen en ervoor te zorgen dat de fabriek weer in bedrijf kon worden gesteld. Deze opwindende introductie zette de toon voor de rest van de activiteit.

Een Leerzame Escape Room

In groepjes gingen de leerlingen naar de escape room, die was omgetoverd tot een machinekamer vol met technische snufjes en uitdagende puzzels. Elk element van de escape room was zorgvuldig ontworpen om verschillende schoolvakken te integreren op een manier die zowel educatief als vermakelijk was. Geschiedenis, aardrijkskunde en rekenen/wiskunde werden op een speelse manier verwerkt in de puzzels en opdrachten die de leerlingen moesten oplossen.

  • Geschiedenis: De leerlingen moesten historische feiten en data gebruiken om aanwijzingen te vinden en de volgende stappen in het avontuur te ontdekken.
  • Aardrijkskunde: Kaarten en geografische kennis waren cruciaal om verborgen codes en hints te ontcijferen.
  • Rekenen/Wiskunde: Wiskundige problemen en logica-puzzels zorgden voor een extra uitdaging, waarbij de leerlingen hun rekenvaardigheden moesten gebruiken om verder te komen.

Een Integrale Leerervaring

Bij de Shri Vishnu School geloven we dat leren veel meer omvat dan alleen uit boeken leren en reproduceren. We zijn vastbesloten om onze leerlingen op allerlei manieren te prikkelen en te motiveren. De Pop-Up Escape Room is een perfect voorbeeld van hoe wij het leren tot een avontuurlijke en multidimensionale ervaring maken.

Onze aanpak is gericht op het stimuleren van de beste versie van onze leerlingen door hen uit te dagen op academisch, sociaal, emotioneel en spiritueel vlak. Door middel van dergelijke interactieve en innovatieve leermethoden zorgen we ervoor dat onze leerlingen niet alleen academisch sterk zijn, maar ook sociaal en emotioneel gebalanceerd en gelukkig.

Een Compleet Leeravontuur

Dit avontuur was een mooie herinnering aan hoe we bij de Shri Vishnu School continu streven naar een evenwichtige ontwikkeling van onze leerlingen. We willen hen niet alleen voorbereiden op hun toekomstige academische uitdagingen, maar ook op het leven zelf. Door middel van creatieve en betrokken onderwijsmethoden helpen wij onze leerlingen om zichzelf volledig te ontwikkelen en om met vertrouwen en plezier hun toekomst tegemoet te treden.

Toekomstige Avonturen

Het succes van deze Pop-Up Escape Room laat zien hoe waardevol en impactvol innovatieve leerervaringen kunnen zijn. We kijken ernaar uit om in de toekomst meer van dergelijke avontuurlijke en educatieve activiteiten te organiseren. Ons doel is om een leeromgeving te creëren die zowel uitdagend als ondersteunend is, waar leerlingen zich kunnen ontwikkelen tot zelfverzekerde en gebalanceerde individuen.

Namens het team van de Shri Vishnu School willen we alle leerlingen bedanken voor hun enthousiasme en doorzettingsvermogen tijdens dit avontuur. Jullie hebben getoond hoe leuk en leerzaam leren kan zijn, en we zijn trots op jullie prestaties!