1
 

Nieuws

26 mei 2024

Ontdek de Magie van Lezen: Groep 6B Bezoekt Onze Nieuwe Schoolbibliotheek

Deze week heeft Groep 6B een bezoek gebracht aan onze gloednieuwe schoolbibliotheek, en het was een groot succes! Elk kind kreeg de kans om zelf een boek te kiezen en zich een plekje uit te zoeken om heerlijk te lezen. Het enthousiasme was groot en het nieuwe 'thuisgevoel' dat onze leerlingen ervoeren, bevestigde wat wij al wisten: onze vernieuwde bibliotheek is een waardevolle aanwinst voor de Shri Vishnu School.

Ontdek de Magie van Lezen: Groep 6B Bezoekt Onze Nieuwe Schoolbibliotheek

De Kracht van Lezen

Lezen speelt een essentiële rol in de ontwikkeling van onze leerlingen. Het bevordert niet alleen de taalontwikkeling, maar ook het leesplezier en de mediawijsheid. Door regelmatig te lezen, verbeteren kinderen hun leesvaardigheid, vergroten ze hun woordenschat en ontwikkelen ze hun cognitieve vaardigheden. Lezen stimuleert bovendien de verbeelding en biedt een ontsnapping aan de dagelijkse realiteit, wat bijdraagt aan een bredere kijk op de wereld.

Onze Nieuwe Bibliotheek: Een Leefruimte voor Lezen

Dit schooljaar hebben wij onze schoolbibliotheek opnieuw ingericht om een stimulerende en gezellige leesomgeving te creëren. De bibliotheek beschikt nu over comfortabele banken en een zacht tapijt, waardoor het een uitnodigende ruimte is waar leerlingen zich kunnen ontspannen en zich volledig kunnen onderdompelen in hun boeken. Het warme en rustige interieur is ontworpen om een 'thuisgevoel' te creëren, waar kinderen zich op hun gemak voelen en hun liefde voor lezen kunnen ontwikkelen.

Doelstellingen van Onze Bibliotheek

De vernieuwde bibliotheek ondersteunt onze kernwaarden door de volgende doelstellingen te bevorderen:

  • Taalontwikkeling: Door het aanbieden van diverse boeken en leesmateriaal stimuleren we de taalvaardigheid van onze leerlingen. Lezen helpt bij het verbeteren van hun grammatica, spelling en begrip.
  • Leesplezier: We willen dat lezen een plezierige ervaring is voor alle kinderen. Door een aantrekkelijke en toegankelijke leesruimte te bieden, hopen we dat kinderen vaker en met plezier zullen lezen.
  • Mediawijsheid: In onze bibliotheek kunnen leerlingen ook leren over verschillende soorten media en hoe ze deze op een verantwoorde manier kunnen gebruiken. Dit draagt bij aan hun ontwikkeling als kritische en geïnformeerde lezers.

Een Fijne Leefruimte

De bibliotheek is niet alleen een plek om boeken te lezen, maar ook een ruimte waar leerlingen kunnen ontspannen en genieten van hun leeservaring. Het zachte tapijt en de comfortabele banken creëren een gezellige sfeer die uitnodigt tot langdurig lezen en bladeren door boeken. We zijn blij dat Groep 6B deze nieuwe ruimte heeft mogen ontdekken en dat ze zo'n positieve ervaring hebben gehad.

Toekomstige Leesavonturen

We kijken ernaar uit om meer van onze leerlingen in de bibliotheek te verwelkomen en hen te ondersteunen in hun leesavonturen. Lezen is een belangrijke vaardigheid die bijdraagt aan de algehele ontwikkeling van onze leerlingen en wij zijn vastbesloten om hen te helpen groeien als zelfstandige en nieuwsgierige lezers.

Bij de Shri Vishnu School geloven we dat de liefde voor lezen een levenslange passie kan zijn. Met onze vernieuwde bibliotheek hopen we die liefde te cultiveren en te ondersteunen. We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan de inrichting van deze prachtige ruimte en kijken uit naar vele gelukkige leesmomenten in de toekomst.