1
 

Nieuws

21 februari 2023

Internationale dag van de moedertaal

Elk jaar wordt door UNESCO op 21 februari "Internationale dag van de moedertaal" gevierd. Deze dag staat in het teken van taalkunidge en culturele diversiteit in meertaligheid.

 

 

 

 


Op onze school wordt Hindi onderwezen. Deze wekelijkse taallessen zijn meer dan alleen maar woordjes leren. Ook wordt er veel context gegeven en wordt tegelijk Dharma onderwezen. Deze week staan de Hindi lezen bijvoorbeeld in het teken van Holi en leren kinderen onder andere kleuren. Ook leren ze waarom sommige verschijningsvormen alleen bepaalde kleuren dragen. Ook de chakra's hebben bepaalde kleuren, Hindi namen en een bepaalde betekenis. Evenals sommige bloemen en planten. Hindi taallessen zijn een echte verrijking voor de kinderen en is dus veel meer dan enkel woordjes leren.

 

Vanaf groep 5 t/m 8 krijgen de leerlingen 1 keer per week Hindi-les van juf Radha Singh-Gomti. Voor de lessen gebruiken wij het boek Bhasha Vatika. Het is de bedoeling dat de kinderen in groep 8 een eerste examen maken voor hun hindi-diploma (Prathmik). Dit examen wordt samengesteld door Hindi Parishad Nederland.