1
 

Nieuws

05 juni 2024

Hindostaanse Immigratiedag

Vandaag vieren we Prawas Din, ook wel bekend als Hindostaanse Immigratiedag. Op deze speciale dag, 5 juni, herdenken we de komst van onze voorouders uit India naar Suriname.

Hindostaanse Immigratiedag
Lang geleden, in 1873, kwam het schip Lala Rookh aan in Suriname. Aan boord waren de eerste Hindostaanse gastarbeiders. Deze mensen verlieten hun thuisland India om in Suriname op de plantages te werken. De plantages waren vroeger plekken waar er ook slavernij was.

 

Toen de slavernij werd afgeschaft, waren er veel werkers nodig op de plantages, en zo kwamen onze voorouders naar Suriname.Na hard werken en vele jaren, maakten veel Hindostanen van Suriname hun nieuwe thuis. Ze brachten hun cultuur, religie en tradities mee, die tot op de dag van vandaag belangrijk zijn voor ons.

 

Nu, vele jaren later, zijn we verspreid over de hele wereld, inclusief Nederland. Maar waar we ook zijn, we blijven trots op onze rijke geschiedenis en cultuur.Op deze dag herdenken we de moed en vastberadenheid van onze voorouders. Het is een moment om stil te staan bij waar we vandaan komen en hoe ver we zijn gekomen.

 

Fijne Hindostaanse Immigratiedag!

 

(Zie onze socials voor een verslag van de viering op school)