1

Gymnastiek

Welkom op de Gymnastieksite!

 

Nu we allemaal i.v.m. het coronavirus thuis zitten, vind je hier filmpjes en andere ideeën om in beweging te blijven nu er geen gymlessen zijn.

Heb je vragen of tips, dan kun je een mail sturen naar lhoveling@shrivishnu.nl

 

Veel succes! Juf Laura 

 

 

BERICHTEN

17 apr 2020 - Koningsspelen
Vandaag is de dag van de Koningsspelen en normaal gesproken hadden we vanochtend allemaal aan het Koningsontbijt gezeten op school, maar helaas zit een gezamelijk ontbijt er niet in dit jaar. Hopelijk heb je thuis een lekker ontbijt op en was het nog een beetje gezond ook! Er is een leuke medley gemaakt van allerlei Koningsspelenliedjes van de afgelopen jaren. Ken jij alle danspasjes nog? Bekijk de video hieronder en dans mee!

 

 

Weekendtip:

 

Yogajuf Susan van de Shri Saraswatieschool, heeft een kinderyoga filmpje voor alle SHON scholen opgenomen. Misschien heeft niet iedereen een yogamatje thuis, maar met een handdoek op het gras is ook een leuk idee met dit mooie weer! Fijn weekend! 

 

 

 


02 apr 2020 - Links staan rechts
Aan de rechterkant op het scherm staat de pagina "Weblinks". Daar heb ik de links naar de pagina's van Zappsport@Home en Kinderen voor Kinderen blijft thuis gezet. Als je deze video's dagelijks wil blijven volgen, kun je ze daar vinden. 

01 apr 2020 - Zwaar?
Dacht je dat de workouts van Nathan zwaar waren? Dan heb je de nieuwe Zappsport@Home workout van Roy Meyer nog niet gezien! Roy is één van Nederlands beste judoka's en dat betekent een hele pittige workout! Succes!

 

 

Ook veel nani's, nana's, adji's, adja's, oma's en opa's hebben het nu zwaar, omdat ze geen bezoek mogen ontvangen van jullie. Ze zijn alleen thuis, in het verzorgingstehuis of misschien wel helemaal in Suriname. Misschien kun je ze een mooie tekening of kaartje sturen? Of je maakt een filmpje van jezelf terwijl je het dansje uit de video hieronder doet en stuurt ze dat! Dat zullen ze vast ook heel leuk vinden! Veel succes!

 


31 mrt 2020 - Waar vermaak jij je thuis mee?
Nieuwe video's van Zappsport en Kinderen voor Kinderen met ideeën om je thuis te vermaken en om in beweging te blijven:

 

 


30 mrt 2020 - Alle ballen hoog houden
Het is niet niks al dat (t)huiswerk wat je moet doen zonder echte les van je juf of meester! Ook jullie papa's en mama's moeten momenteel vele ballen hoog houden. Naast hun eigen werk mogen ze nu jullie ook nog eens in de gaten houden! Vandaag maar even extra lief voor ze zijn en misschien kun je ze uitnodigen om mee te doen met de nieuwe workout van Nathan. Dan kunnen zij ook even hun werk afwisselen met wat beweging en hun hoofd weer lekker leeg maken. Samen sporten is ook veel leuker toch?

 

 

En als je papa en mama geen tijd hebben voor de workout omdat ze echt heel hard moeten werken, wellicht in het ziekenhuis of bij de politie, dan kan je misschien iets samen met je huisdier doen. Dat doen ze bij Kinderen voor kinderen vandaag ook, kijk zelf maar!

 


27 mrt 2020 - Nog even volhouden!
Vrijdag, bijna weekend maar nog even volhouden! Er is weer een nieuwe workout met Nathan voor jullie in de video hieronder. Die kun je weer tussen al je schoolwerk door doen als fijne afwisseling en om je brein weer scherp te krijgen. Deze workout is inclusief een vliegreis naar Suriname!!! ;) Dat zou iedereen nu wel willen natuurlijk, dus verzamel je ouders, broers en zussen en doe hem met z’n allen!

 

 

Ook Ridder heeft weer een nieuwe video voor jullie klaar staan, kijk hem snel!

 

 

Weekend beweegtip:

 

Even zat van Netflixen en bankhangen? Aangezien alles gesloten is en een avondje uit met de hele familie er nu niet in zit, is het misschien leuk om thuis een (kinder)disco te organiseren! Dus gordijnen dicht, sfeerlicht aan en zet je favoriete playlist op! Tijd voor het showen van je dance moves!!!


26 mrt 2020 - Zappsport@Home
Zappsport heeft een leuke serie bewegingslessen voor thuis gemaakt met Nathan Rutjes!

De enthousiaste ex-profvoetballer uit Rotterdam, die ook bekend is van de laatste serie van Wie is de mol?, doet alle oefeningen voor samen met zijn 7-jarige zoontje Lavezzi. 

Het is een mooie workout om tussen je thuisopdrachten door te doen, want te lang achter elkaar stil zitten is niet goed voor je leerprestaties! Na de workout ben je weer helemaal fris om je rekentaak er door te knallen! 

 

 

Kinderen voor kinderen blijft thuis

 

Hou je meer van dansen? Ook Kinderen voor kinderen maakt dagelijks een leuke video met leuke tips en ideeën voor wat je thuis kunt doen! Uiteraard met elke dag een warming up en dansinstructie bij één van hun bekende liedjes. Lekker meedansen dus!

 


25 mrt 2020 - In beweging
Hallo allemaal!

 

De school en gymzaal zijn leeg, jullie zijn nu thuis aan het werk met de opdrachten van school. Zo kunnen jullie toch mooi bij blijven met de leerstof. Om jullie ook te helpen om thuis in beweging te blijven, heb ik een gymnastiek pagina voor jullie gemaakt. Hier komen leuke berichten, video’s en tips op, zodat jullie je daar mee kunnen vermaken nu je geen gymles krijgt en ook niet naar je sportclub kunt. Ik hoop dat jullie er plezier aan beleven en een beetje fit blijven!

 

Groetjes, Juf Laura