Nieuws

16 juni 2017

Family Day / Open Dag

Family Day/ Open Dag 2017 op de Shri Vishnu School

Op de Shri Vishnu School is afgelopen zondag de jaarlijkse Family Day gehouden. Deze keer met sport en spel, gezonde voeding, informatie en onderwijs, en…muziek met DJ Power en zanger Kieren Kedar. “Bezoekers kunnen in totaal 10 workshops volgen. Daarnaast verzorgen we demolessen over onze lesmethode”, zegt Kusum Drigpal-Khasa, één van de organisatoren van deze open dag.

Door Stuart Kensenhuis


Family Day / Open Dag
Den Haag – Aan beide zijden van de school staan grote springkussens opgesteld en vele kinderen gaan helemaal los op…Ja op wat eigenlijk? Vreugde, gilletjes, koprollen en dansen.

 

 

Maar kinderenergie is ongeremd dus veelal ‘waaien’ ze als veertjes van hot naar her’. Toch is er geen zuchtje wind. De zon is er des te meer. “Mooie opkomst en mooi weer. Ik verwacht dat het nog drukker wordt”, zegt Sona Mohan, oud-directeur van de school en tegenwoordig bestuurslid van het vervoersfonds.

 

Uw verslaggever kijkt om zich heen. Overal drukte en er druppelen nog meer mensen binnen. Vooral dames. Komen ze ook een beetje voor het zoetgevooisde geluid van de aantrekkelijke zanger Kieren Kedar? “Ja”, zegt Natasja Alibux zonder te aarzelen. “Maar DJ Power is ook goed hoor.” Ongetwijfeld, maar Manodj Ramnath en zijn dochter Mira hebben daar voorlopig geen oog voor. Aandachtig staan ze naar de voetbalworkshop te kijken. “Ik ben een keer eerder hier geweest maar toen waren er minder kraampjes”, vertelt Manodj. Mira popelt ondertussen om iets te zeggen. “Die Waterproeftest van de GGD vond ik heel leuk. Verder heb ik schaafijs met Colasmaak gehaald”, vertelt ze. Even daarvoor had uw verslaggever gehoord over een verklaring van de GGD tijdens deze Family Day: ‘in Fanta zit veel meer suiker dan in Cola’. Dat is toch wel een verrassing.

Fruit en water staan overigens overal in de school op verschillende kraampjes. “Allemaal gratis en gesponsord door bedrijven en mensen die de school een warm hart toewensen”, zegt Rob Moenesar die één van de stands beheert. Bananen, appels, druiven, watermeloen. Echt allemaal voor niets? “Ja. Maar ze mogen me wel betalen in SRD (Surinaamse munt)”, grapt hij. André Ramdhiansing is blij met de komst van Kieren Kedar. “Op YouTube zag ik dat hij tevens met een aantal Afro-Surinamers mooie hits heeft gemaakt.” Family Day is natuurlijk ook een goede gelegenheid voor oud-docenten van de school om nog eens hun vroegere collega’s te zien. Vinodh Tewarie is één van hen. “Leuke sfeer. Dat warme gevoel merk ik meteen nu ik weer hier ben”, zegt hij. 

Uiteindelijk draait het bij Family Day altijd om de kinderen. Dat zij het naar hun zin hebben en zich op school vrij en veilig voelen. Dan komen ook van hen bewust of onbewust de grapjes vanzelf. “Ik vertelde dus tijdens de workshop programmeren over een hexadecimaal (een getal van zestien cijfers). Dan beginnen ze meteen te praten over het hacken van computers”, zegt Frank Bukkems lachend.