Nieuws

06 november 2015

Divali-feest in Den Haag (en op school)

Het is één van de belangrijkste Hindoestaanse feestdagen: Divali. En omdat Den Haag de grootste Hindoestaanse gemeenschap van Europa heeft, wordt het ook hier groot gevierd. Zaterdag 7 november wordt het Atrium van het Haagse stadhuis dan ook omgetoverd tot een heuse feestlocatie.

Divali staat ook wel bekend als het Lichtjesfeest. Tijdens de viering worden er traditioneel dan ook overal lichtjes aangestoken. Die lichtjes hebben een symbolische betekenis: de overwinning van het licht over de duisternis, van het goede over het kwade en van de gelukzaligheid over de onwetendheid.

Omdat de Hindoestanen vinden dat de boodschap van het Divali-feest voor iedereen geldt, is iedereen welkom op het gratis feest in het Haagse Atrium. Naast een gratis maaltijd is er muziek van onder meer Ind!kala Dance Company, Mumbai Beats en Shayenne Ramlal. De Haagse wethouder Rabin Baldewsingh opent het feest.

Wil je meer weten over het Lichtjesfeest? Luister dan op woensdagochtend 4 november naar Radio West. Dan vertelt Rabin Baldewsingh over de viering!

Op de Shri Vishnu School wordt het feest op woensdag 11 november gevierd.
Wij wensen iedereen alvast Subh Divali!

LEES OOK: Brandweer: Zet dia's tijdens het Hindoestaanse lichtjesfeest Divali op een schoteltje