Maatschappelijke vorming

Bij het extra vak Dharma besteden we veel aandacht aan waarden en normen. Hierbij staat respect en tolerantie ten opzichte van andere culturen centraal. We werken met modern lesmateriaal, dat zich richt tegen pesten op school en discriminatie. Ook lessen taalexpressie, Drama, Dans, Muziek, Yoga, staan bij op de Shri Vishnu School op het lesprogramma.

Doel
Ons doel is onze leerlingen leren hun eigen culturele identiteit te ontwikkelen en te waarderen. Zo behouden ze hun eigen identiteit, maar kunnen ze ook optimaal integreren in de zeer dynamische multiculturele en multireligieuze Nederlandse samenleving.

Thuis en op school
De school- en thuissituatie liggen voor onze leerlingen daarom bij dichtbij elkaar. Hierdoor voelen kinderen zich snel vertrouwd op onze school. We vieren uiteraard de hindoeïstische hoogtijdagen, zoals Holi, Divali, Navratam, Krishna Janmastami, maar ook andere feesten, zoals Pasen, Sinterklaas en Kerstmis. Dat doen wij niet alleen uit respect voor de overtuiging van anderen, maar ook vanuit de gedachte van het bestaan aan een universele godheid.